Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 26 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke rabarber frambozentompouce (met limoenslagroom)

Een tompouce zelf maken doen we niet vaak – meestal halen we ze liever – maar daar komt nu verandering in! Want wij zouden Culy niet zijn als we daar een makkelijke maar heerlijke variant op verzonnen. Deze tompouce van bladerdeeg met een crème van rabarber, frambozen, kokos en limoenslagroom heb je verrassend snel op tafel. Vieze handen en succes gegarandeerd.

Een tompouce wordt ook wel eens een tompoes genoemd en heeft een flinke geschiedenis. Die schijnt zijn oorsprong te hebben in Amsterdam, maar het kan ook zijn geweest in Italië of Frankrijk. Daar is nog wat gesteggel over, zoals dat vaak gaat met de oorsprong van gerechten.

In ieder geval is het gebakje in Nederland behoorlijk populair, al is het ook wel een beetje lastig om te eten. Maar dat nemen we er bij deze rabarbertompouce héél graag bij.

Hoe eet je een tompouce? Culy legt uit

Makkelijke rabarber tompouce
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Makkelijke rabarber frambozen tompouce (met limoenslagroom)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg deze op een bakpapier. Bestrijk met het geklutste ei en besprenkel met ½ eetlepel suiker. Zet in de oven voor 12-14 minuten.

Doe de rabarber samen met de kokosmelk, water en overgebleven suiker in een steelpan en laat 10-12 minuten pruttelen. Maak met een staafmixer een gladde, roze crème van de rabarber. Voeg de blaadjes gelatine toe als de crème nog warm is. Roer zachtjes en laat de gelatine oplossen. Zet in de koelkast om stevig te worden.

Klop ondertussen de slagroom met de limoenrasp, sap en gember.

Nu kun je de tompouce gaan bouwen. Leg een plakje bladerdeeg op een bord en schep hierop de crème van rabarber. Leg hierop de frambozen. Hierop de slagroom en als laatste een plakje bladerdeeg. Smullen maar!

Makkelijke rabarber tompouce
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Rabarber over? Kijk eens naar deze pareltjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.