Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Recepten 20 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Pittige popcornrotsjes

Toe aan een filmavondje op de bank maar ben je een beetje klaar met het standaard popcorn-verhaal? Spice it up then met deze heerlijke snackingbox met popcorn gehuld in Milka-chocolade.

Dit recept waarin popcorn, pretzels en gedroogd fruit door de chocoladedip wordt gehaald, klinkt ons als muziek in de culinaire oren. Pas maar op met deze nieuwe favoriet, want voor je het weet houd je iedere avond movie night.

De historie van popcorn

Waarom is popcorn eigenlijk ooit een aan de bioscoop-gerelateerde snack geworden? Nou, halverwege de 18e eeuw vond men het poppen van wel popcorn erg vermakelijk (en smakelijk). Het werd dan ook verkocht bij het circus en andere evenementen, maar nog niet in bioscopen.

Bioscopen wilden toentertijd namelijk geen rommel in hun theaters en verkochten dan ook geen snacks. Totdat de bezoekers aan het begin van de 19e eeuw uitkeken naar wat lekkers tijdens het bezoeken van de film. Straatverkopers haakten in op deze wens en verdienden goud geld aan het verkopen van popcorn.

Deze populariteit werd opgemerkt door menig bioscoopeigenaar en ook zij zagen dollartekens in de ogen. Reden genoeg om zelf deze gemakkelijk te maken snack te gaan verkopen. En zo geschiedde. Men associeert de geur van popcorn met de bioscoop en slaat daarom geen bezoekje meer over zonder een zak zoete of zoute gepofte maïs te kopen.

Popcorn bakken
Bron: Charles via Unsplash

Spicy

Voor de snacks uit dit recept gebruik je chilipeper om de boel een beetje meer pit mee te geven. Dat dient niet alleen als goede smaakmaker, maar tevens als alertmaker (dus goed voor je knikkebollende vriend of vriendin). Wist je trouwens dat pittig eten goed voor je is? Een pittig gerecht of snack kan stress verminderend werken, waardoor je humeur een boost krijgt.

De combinatie van chocolade en chilipeper gaan jouw liefde voor zowel zoet, zout als pittig eten bezegelen. En dat gewoon tijdens het kijken van een film, op de bank! Zorg er wel voor dat je wat overhoudt vóórdat de film van start gaat..

Milka snacking box
Bron: Milka

Hoe maak je het?

Smelt de chocolade au bain-marie boven een pan met warm water in een kom. Als de chocolade begint te smelten haal je die direct van de pan en roer je die goed door. Dip dan alle producten in de chocolade en leg ze op een bakpapier bestrooi ze met een beetje chilipeper als de chocolade nog nat is. Laat de chocolade hard worden. Dit duurt minimaal 2 uur.

Meng alle gedipte producten en doe het in een noodle bakje of popcornschaal.

Meer popcorn recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.