Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: vegetarische chili blanco met popcorn

Deze vegetarische chili blanco is net zo troostend en pittig als zijn grote broer chili con carne. Maar dan iets lichter, zowel qua kleur als qua op-de-maag-gehalte. In plaats van tortillachips serveren we popcorn bij deze chili voor een lekkere bite.

Wil je deze vegetarische chili helemaal vegan maken, dan hoef je alleen maar de melk te vervangen door bijvoorbeeld sojamelk. Omdat er geen vlees en tomaat in gaat, is de textuur iets anders dan van gewone chili: iets meer vloeibaar dan je misschien gewend bent. Maar hij heeft zéker de smaken en de hitte die je gewend bent van een lekkere chili.

En uiteraard kun je ‘m zo pittig maken als je zelf wilt: pas de hoeveelheden jalapeno en chili’s dan gewoon naar smaak aan.

vegan chili blanco

Zo maak je deze vegetarische chili blanco

Bak de ui, groene paprika en jalapeno tot ze zacht zijn. Voeg dan de knoflook en komijn toe, evenals een ruime theelepel gerookt paprikapoeder (optioneel).

Roer de bloem door de groenten tot ze allemaal een wit jasje hebben. Schenk er dan voorzichtig de bouillon op.
Voeg dan ook de bonen en de gehakte groene chili’s (uit de pot) toe.

Meng alles door elkaar en breng het vuur aan de kook. Zet het daarna terug naar een laag vuurtje en laat de vegetarische chili blanco ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.

Als het goed is, is je chili daarna ingedikt. Roer de warme melk en de mais erdoorheen en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken.

Is je chili blanco op dit moment nog te vloeibaar, naar je zin? Schep dan even de bonen eruit en houd ze apart en zet het vuur onder de grote pan hoger. Laat nog 5 minuten indikken en schep de bonen weer terug.

Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout, peper en limoensap.

Serveer de vegetarische chili blanco in kommetjes, met een beetje fijngehakte koriander, popcorn, wat gerookt paprikapoeder en hot sauce. Snijd de extra limoen in partjes en serveer die erbij, om eventueel nog over je kommetje chili uit te knijpen.

vegetarische chili blanco

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.