Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Recepten 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Pompoenstamppotje met Grana Padano broodkruim

Deze pompoenstamppot met Grana Padano broodkruim kun je lekker op de bank ophappen. Daarmee is-ie ideaal voor futloze dagen waarbij je verlangt naar een simpel maaltje. Bovendien staat het ook nog eens in sneltempo op tafel. Of beter gezegd: op de bank.

Grana Padano ken je als die harde Italiaanse kaas met die heerlijke korrelige textuur: superlekker, en hij laat zich bovendien goed smelten in deze pompoenstamppot. Fun fact: wist je dat 30 gram Grana Padano even veel voedingsstoffen bevat als een halve liter melk? Bovendien is de kaas ook nog eens lactosevrij: ideaal voor wie om welke reden dan ook geen lactose kan eten.

pompoenstamppot met Grana Padano broodkruim
Bron: Winnie Verswijvel

Pompoenstamppot met Grana Padano broodkruim

Breng de aardappels, knoflook en pompoenblokjes aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Laat ongeveer 15 minuten koken, tot de aardappels goed gaar zijn. Test dit met een mesje.

Ondertussen maak je het Grana Padano broodkruim.

Scheur daarvoor de Italiaanse bol in stukken en doe met de knoflook, verse peterselie, de pijnboompitten en 30 gram geraspte Grana Padano in een hakmolen of keukenmachine. Mix totdat je een fijn kruim krijgt, maar niet té fijn. Voeg een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak toe en maal nog kort even door. Verhit ondertussen een koekenpan op medium vuur. Rooster het broodkruim in de droge koekenpan tot het licht goudbruin wordt. Schep het Grana Padano broodkruim uit de pan en zet apart.

Giet de pan met de aardappelen af en voeg er 30 gram gemalen Grana Padano aan toe. Kruid af met zout en peper en stamp tot een mooie stamppot. Schep de pompoenstamppot op borden en lepel er wat van het Grana Padano broodkruim over. Maak af met wat pijnboompitjes en een paar blaadjes verse krulpeterselie.

pompoenstamppot met Grana Padano broodkruim
Bron: Winnie Verswijvel

Meer stamppotten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.