Redactie
Redactie Diner 25 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pompoen hutspot met speklapjes

Een perfect snel maaltje voor doordeweeks: pompoen hutspot met speklapjes. Licht zoetig door de wortel en pompoen, romig door de mascarpone en lekker hartig door het spek. En een keertje zonder aardappels!

Hutspot is altijd een goed idee. En je kunt ‘m natuurlijk op talloze manieren maken. Met klapstuk, met rookworst of met spekjes bijvoorbeeld. Wij hebben een versie voor je met speklapjes. Daarbij hebben we de aardappels vervangen door en pompoen. En da’s lekker joh.

Ook interessant: Dit is hét lekkerste basisrecept voor hutspot

Pompoen hutspot: zo maak je ‘m

Snijd de pompoen, winterpeen en uien en kook ze ongeveer 20 minuten in ruim gezouten water. Giet af en roer de mascarpone er doorheen. Stamp grof en breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat, kaneel en cayennepeper naar smaak. Hak de pecannoten fijn en roer door de hutspot.

Bak ondertussen de speklapjes gaar en goudbruin in een koekenpan (je hebt geen olie of boter in de pan nodig).

Serveer de pompoen hutspot met speklapjes direct.

Meer lekkere stamppot recepten:

Culy.nl