Culy Homemade: pompoen hutspot met speklapjes

Culy 26 apr 2017 Diner

Een perfect snel maaltje voor doordeweeks: pompoen hutspot met speklapjes. Licht zoetig door de wortel en pompoen, romig door de mascarpone en lekker hartig door het spek. En een keertje zonder aardappels!

Snijd de pompoen, winterpeen en uien en kook ze ongeveer 20 minuten in ruim gezouten water. Giet af en roer de mascarpone er doorheen. Stamp grof en breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat, kaneel en cayennepeper naar smaak. Hak de pecannoten fijn en roer door de hutspot.

Bak ondertussen de speklapjes gaar en goudbruin in een koekenpan (je hebt geen olie of boter in de pan nodig).

Serveer de pompoen hutspot met speklapjes direct.

Voor 2 personen:

  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 300 gram winterpeen, grof geraspt of in reepjes
  • 200 gram witte uien, in dunne ringen
  • 100 gram mascarpone
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Kaneel
  • Cayennepeper
  • 4 speklapjes
  • Handvol pecannoten
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pompoen hutspot met speklapjes
Sluiten