Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 19 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: peanut butter & jelly oats (havermout met pindakaas en jam)

Peanut butter & jelly (PB&J) is een populaire combinatie in de VS. Heel wat Amerikanen zweren immers bij de gouden combi tussen pindakaas enerzijds en jam anderzijds. De meest klassieke toepassing is op een sandwich (een witte boterham om precies te zijn), maar wij besloten om er een havermoutje mee te maken. Peanut butter & jelly oats dus, zo je wil.

En jup, daarmee is dit havermoutje even simpel als briljant. Ofwel: écht zo’n combinatie waar je net maar even op moet komen…

Speciaal voor alle liefhebbers van zoet-hartig combinaties!

Tips om een bijna lege pot pindakaas leeg te maken

peanut butter & jelly oats (havermout met pindakaas en jam)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de peanut butter & jelly oats

Verwarm de (plantaardige) melk samen met de havermout en de kaneel in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer tussendoor goed met een houten lepel, zodat de onderste laag havermout niet aanbakt.

Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.

Verdeel de massa over twee kommen. Werk af met een lepel pindakaas, een lepel frambozenjam en wat extra gemalen kaneel. Serveer de peanut butter & jelly oats onmiddellijk (en vergeet je kopje koffie niet).

Culy Homemade: havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten

peanut butter & jelly oats (havermout met pindakaas en jam)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke ontbijtjes?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.