Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 20 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: bananensplit voor het (kerst)ontbijt

We hadden al tiramisu voor het ontbijt en we hadden al breakfast brownies. Valt het op dat we onze toetjes graag transformeren tot ontbijtgerechten? Deze bananensplit voor het ontbijt is daar weer een uitgelezen voorbeeld van.

En nope: daarmee willen we dus niet promoten dat je ijs gaat eten voor je ontbijt. Dat vervangen we hier namelijk door yoghurt. En waar het traditionele dessert meestal geen extra fruit krijgt, geven we deze bananensplit voor het ontbijt dat juist wel. Zie je? Perfect verantwoord dus.

bananensplit voor het ontbijt
Brpn: Winnie Verswijvel voor Culy

Bananensplit voor het ontbijt

Smelt de boter in een koekenpan tot de boter schuimt. Schik er voorzichtig de gehalveerde helften banaan in en laat ze karamelliseren tot ze een goudbruin kleurtje krijgen.

Tip: leg de geschilde banaan plat op je snijplank en halveer ze door met je mes evenwijdig met je snijplank te snijden. Op die manier maak je mooie platte helften, die zich makkelijker in de pan laten schikken.

Schep de gekaramelliseerde banaan uit de pan en schik de helften met de opening naar boven op een bord. Lepel er de yoghurt tussen en schik er het rood fruit op.

Maak de bananensplit voor het ontbijt af met wat cacaopoeder.

bananensplit voor het ontbijt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere ontbijtjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.