Geroosterde bospeen, pastinaak en zoete aardappel uit de oven

Culy 24 dec 2014 Diner

Een simpel, maar lekker winters bijgerecht met geroosterde bospeen, pastinaak en zoete aardappel. Weer eens wat anders, en ook prima als vervanger voor aardappels of pasta. 

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Schil de worteltjes, aardappels en pastinaken. Halveer de smallere gedeeltes, en snijd de rest in parten zodat je stukken van gelijke dikte hebt. Snijd de uien in ringen van ongeveer anderhalve centimeter dik.

Rits met een vork de blaadjes van de takjes tijm en haal ook de rozemarijnnaaldjes los. Meng samen met de groenten, uienringen, een scheut olijfolie, peper en zout. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de groenten over.

Rooster gedurende 20-30 minuten, tot de groenten gaar zijn en lichtbruin kleuren.

geroosterde groenten wortels stock

Voor 4-6 personen:

  • 3 pastinaken
  • 1 bos bospeen
  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 rode uien
  • 6 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • Olijfolie, zout en peper
Reageer op artikel:
Geroosterde bospeen, pastinaak en zoete aardappel uit de oven
Sluiten