Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pasta ovenschotel met boerenkool en mozzarella

Dat je boerenkool niet altijd met aardappels hoeft te combineren, bewijzen we met dit recept voor een heerlijke pasta ovenschotel met boerenkool en mozzarella. Makkelijk én superlekker.

De Italianen weten allang dat pasta en boerenkool heel goed samengaan; zij combineren pasta graag met cavolo nero, zeg maar het Italiaanse broertje van boerenkool.

In dit recept maken we een heerlijk pasta ovenschotel met een snelle tomatensaus en lekker veel mozzarella, waar we laagjes gebakken boerenkool tussen stoppen. Een prettige manier om een bordje pasta te eten mét de vitaminen van onze winterheld boerenkool.

20x de lekkerste pasta uit de oven (want wie houdt daar nou niet van)

Pasta ovenschotel met boerenkool
Nancy van Batenburg voor Culy

Pasta met boerenkool uit de oven

  1. Bak in een grote soeppan de boerenkool samen met de chilipeper ongeveer 6 minuten zacht in een scheut olijfolie. Meng de geraspte citroenschil erdoorheen en schep de boerenkool uit de pan. Zet zolang apart.
  2. Verhit de oven op 200 graden.
  3. Verhit weer wat olijfolie in de pan, voeg de ui en knoflook toe en zet het vuur laag. Laat in 6 minuten zacht bakken. Voeg de bliktomaten toe aan de pan, doe de fijngehakte steeltjes van de basilicum erbij, roer goed en laat alles op laag vuur 15 minuten pruttelen.
  4. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  5. Voeg de blaadjes basilicum en de rodewijnazijn toe aan de tomaten en maal alles met een staafmixer tot een gladde saus. Proef of ‘ie op smaak is en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  6. Verdeel de helft van de pasta over een ovenschaal. Schep de helft van de boerenkool eroverheen. Verdeel een derde van de tomatensaus over de boerenkool. Scheur de bollen mozzarella in stukjes en verdeel de helft over de pastalaag. Schep de rest van de pasta erbovenop, volg met de boerenkool, nog een derde van de tomatensaus en verdeel daar de rest van de mozzarella overheen. Schep tot slot de rest van de tomatensaus eroverheen.
  7. Zet de pasta ovenschotel in de warme oven en laat 15 minuten bakken, tot alles een mooi bruin laagje begint te krijgen. Laat een paar minuten afkoelen voordat je de pasta opschept en bestrooi eventueel nog met wat extra basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Meer pasta ovenschotels:

Pasta ovenschotel met boerenkool / pasta boerenkool
Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.