Pastaschotel uit de oven met wilde zalm

Culy 23 jun 2014 Diner

Deze heerlijke pastaschotel komt bubbelend heet uit de oven en is goedgevuld met penne, wilde Alaskaanse zalm, spinazie en mozzarella.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven 180 graden). Laat de zalm uitlekken en gooi het vocht weg. Eventuele huid en graten verwijderen, daarna de zalm in mootjes breken.

Kook de pasta volgens de verpakking. Bij de laatste minuut voeg je de spinazie toe aan het kokende water met pasta. Giet de pasta + spinazie af en doe het geheel in een ovenschaal.

Meng de pastasaus met de moten zalm en verdeel dit over de pasta en de spinazie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg de plakjes mozzarella er boven op en besprenkel alles met de broodkruimels. Zet de ovenschaal 10 tot 15 minuten in de de oven, totdat deze bruin is en borrelt. Eet smakelijk!

Voor 4 personen:

  • 416 gram wilde rode of roze Alaskaanse zalm in blik, te koop in de supermarkt
  • 250 pasta (penne)
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 pot tomatensaus/pastasaus
  • 250 gram mozzarella, in plakjes gesneden
  • 50 gram broodkruimels
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Pastaschotel uit de oven met wilde zalm
Sluiten