Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 23 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: havermout ontbijt met matcha, framboos en kokos

Matcha is hot! En nu we toch weer massaal aan de warme ontbijtjes zitten, dachten we twee vliegen in één klap te slaan door een lekkere havermout met matcha te bedenken. De combinatie met kokos, framboos en ahornsiroop is nu al één van onze herfstfavorieten.

Deze warme havermout met matcha is het perfecte tegengif voor koud weer. Toch zou je ‘m ook koud kunnen serveren, voor onderweg bijvoorbeeld. Pas dan het principe van overnight oats toe en ook hier ben je verzekerd van een érg lekker ontbijt.

Havermout met matcha, framboos en kokos
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je het havermout ontbijt met matcha, framboos en kokos

  1. Verwarm de kokosdrink met de havermout en het matchapoeder in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer tussendoor goed met een houten lepel om te vermijden dat de onderste laag aanbakt.
  2. Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.
  3. Verdeel de massa over twee kommen. Maak de havermout met matcha af met de frambozen, de kokossnippers, een plens ahornsiroop en wat extra matchapoeder.
Havermout met matcha, framboos en kokos
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met matcha?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.