Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Kids: makkelijke bananenijsjes maken voor Halloween

Deze makkelijke bananenijsjes zijn een simpel te bereiden traktatie voor Halloween. En stiekem zijn ze ook nog eens gezond.

Dit Halloweenrecept kun je samen met je kinderen maken, want het is heel eenvoudig. Bananenijsjes zijn gewoon hartstikke lekker en ze zijn ook nog eens een gezonder alternatief voor reguliere ijsjes of ander Halloween-snoepgoed.

Om het zo gezond mogelijk te houden, halen we ze door de yoghurt. Maar je kunt natuurlijk ook voor gesmolten witte chocolade kiezen als je dat eigenlijk gewoon veel lekkerder vindt.

Bananenijsjes maken Halloween recept
Nancy van Batenburg voor Culy

Halloween recept: makkelijke bananenijsjes maken

  1. Pel de bananen en snijd ze over de lengte door de helft. Snijd elke helft vervolgens in drie stukken.
  2. Steek de stukken banaan voorzichtig op de lollystokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze minstens een uur in de vriezer.
  3. Giet de yoghurt in een bakje en haal de bananen door de yoghurt tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze weer terug op het bakpapier.
  4. Plak de snoepoogjes op de bananen of teken met een decoratiestift oogjes om de bananenijsjes om te toveren tot spookjes. Het geeft het leukste effect als je de gekromde delen gebruikt als spookjes en van de rechthoekige stukken mummy’s maakt. Mummy’s maak je door met een karamel-decoratiestift schuine streepjes te tekenen vanaf het midden naar onderen.
  5. Zet de bananen daarna weer terug in de vriezer tot ze volledig bevroren zijn (minimaal een uur). En klaar zijn je bananenijsjes voor Halloween!
Bananenijsjes maken Halloween
Nancy van Batenburg voor Culy

Meer Halloween-recepten voor kinderen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.