Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Pasta met miso en tomaat

Chef-kok Nicole Pisani (NOPI, The Modern Pantry) leverde met ‘Boter, botten, zout’ een fantastische nieuwe kookbijbel af. Wij hebben ‘m de laatste weken standaard opengeslagen in de keuken liggen. We delen alvast een tof recept uit het boek met je voor pasta met een twist. Deze pasta met miso (!) en tomaat is snel, makkelijk en toch heel spannend.  

Nicole: “Ik kreeg ooit te horen dat we als volwassenen alleen maar doen alsof we dol zijn op al het luxe eten dat we in restaurants bestellen en in huis halen om indruk te maken – maar dat we eigenlijk vooral verlangen naar het eten dat we als kind kregen. Ik hoop dat dit gerecht een combinatie is van beide.”

Pasta met miso en tomaat uit Boter, botten, zout

Pasta met miso en tomaat

Verhit de olie in een koekenpan en bak het komijnzaad, het gele mosterdzaad, de kurkuma en de gember een paar minuten in een pan, tot de aroma’s vrijkomen.

Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de tagliatelle, de cherrytomaten en het basilicum, en laat 30 minuten tot 1 uur zachtjes pruttelen (afhankelijk van hoelang je kunt wachten).

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan zachtjes kokend water. Giet af (vang het vocht op), voeg toe aan de saus en roer los met wat pastakookvocht. Roer voorzichtig de cherrytomaten en een groot deel van het basilicum erdoor.

Serveer met de rest van het basilicum in stukjes gescheurd over de pasta.

Boter, botten, zout van Nicole Pisani

Boter, botten, zout van Nicole Pisani ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 24,95 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.