Kruidige lamspizza

Samuel Levie is één van de oprichters van worstenmerk Brandt & Levie, maar hij doet nog zoveel meer dan dat. Schrijven en koken, bijvoorbeeld.

Zijn eigen boek, We eten thuis, is een heerlijke verzameling van familierecepten, seizoensgerechten en andere fijne lekkernijen. De inspiratie vindt hij vaak in de verhalen en recepten van zijn Engelse, Hindoestaanse en Joodse familie, maar zijn vele kookgekke vrienden vormen ook een goede bron.

Sommige recepten, zoals de shepherd’s pie en de rabarbertaart, zijn echte familieklassiekers. Andere recepten zijn door de jaren ontstaan. Altijd zijn ze simpel en bovenal lekker!

Wij mogen een heerlijk recept uit dit boek met jullie delen: voor kruidige lamspizza.

Zo maak je de lamspizza

Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een elastische bol. Laat die een uur rijzen afgedekt met een vochtige theedoek.

Snipper de ui, hak de knoflook, snij de groene peper in ringetjes. Snij de peterselie fijn, hak de tomaten. Maak het gehakt aan met de ui, knoflook, peper, peterselie, tomaat en ras el hanout. Kneed het mengsel goed door en breng op smaak met ongeveer 1,5 theelepel zout.

Als het deeg gerezen is, maak je bolletjes en rol je deze dun uit.

Verdeel het gehaktmengsel gelijk over de bodems en bak ze af in een op 200 graden voorverwarmde oven. Je kunt de pizza’s afbakken op een pizzasteen, maar het werkt ook prima op een ingevet bakblik. Het bakken duurt een minuut of 10. Serveer met naar smaak wat citroensap, tahin en granaatappelmelasse.

We eten thuis, ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.