Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 22 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pasta en papillotte (yep: pasta in een zak)

‘En papillotte’ is een bekende techniek waarbij vis, vlees of groenten in een soort ‘pakketje’ worden bereid zodat smaak, geur, vocht en aroma’s zoveel mogelijk worden behouden. En wist je dat je dat principe ook heel goed kunt toepassen op pasta? Wij bewijzen het hier met deze pasta en papillotte met zalm, citroen, rosé en dille.

Niet alleen is het een ontzettend lekker recept, je draait de pasta ook nog eens razendsnel in elkaar (de oven doet immers ‘t meeste werk!). Wij hebben het inmiddels bestempeld tot één van onze favoriete recepten voor doordeweeks.

pasta en papillotte
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pasta en papillotte met zalm, citroen en rosé

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti 5 minuten. Giet af en bewaar een kopje van het pastawater.

Doe het citroensap, de rosé, de room en het kopje pastawater in een kom en meng. Meng in een andere kom de stukken zalmfilet met de dille, peterselie, chilivlokken, geraspte citroenschil en een flinke snuf zout en peper.

Leg vier vellen bakpapier klaar en schik ze elk in een ovenvaste kom of een diep, hittebestendig bord.

Verdeel de pasta over de borden, voeg de saus toe en schik er tot slot de stukjes zalm bovenop. Knoop het bakpapier met een touwtje tot een pakketje.

Bak 20 à 25 minuten.

Serveer de pasta en papillotte in de kommen (let op voor de hitte van de kommen!) en maak af met extra chilivlokken, zwarte peper en een paar schijfjes citroen.

pasta en papillotte
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere pasta’s?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.