Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pasta con ragu all’Anatra (pasta met eendenragu)

Toen Culy’s Winnie laatst in Italië een pasta met eendenragu proefde, ging ze bíjna haar moeder bellen om te vertellen hoe lekker die wel niet was. Pasta con ragu all’Anatra, heet het gerecht in het Italiaans. Bij ons misschien iets minder ingeburgerd, stiekem misschien nog lekkerder dan een bolognaise.

Je snapt: wij konden de drang om zo’n pasta met eendenragu zelf te maken niet weerstaan. Is dat moeilijk? Helemáál niet: het enige moeilijke is het geduld dat je moet opbrengen wanneer de ragu staat te pruttelen. Reken daar op z’n minst een uurtje voor uit.

Voor eeuwig verlost van overkokend pastawater: met deze truc gebeurt dat nooit meer

pasta met eendenragu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pasta con ragu all’Anatra (pasta met eendenragu)

Doe de olijfolie met de knoflook in de pan en bak een minuutje aan. Voeg de wortels, ui en bleekselderij toe en en bak tot de groenten zacht zijn. Schep ook de stukjes eendenborst in de pan en bak gedurende een paar minuten mee, tot ze bruin zijn gekleurd. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de wijn toe en roer goed. Kook nog een paar minuten.

Voeg de laurierblaadjes, kaneelstokje, de bouillonblokjes, de blaadjes van de tijm, de suiker en de tomaten toe. Vul één leeg blik tomaten met water en voeg dit toe aan de pan. Druk de hele San Marzano’s kapot met een houten lepel.

Kookt de saus? Draai het vuur lager zodat de saus zachtjes pruttelt. Doe een deksel op de pan en laat minstens 1 uur (2 uur mag ook!) pruttelen.Hou de pan om de zoveel tijd in de gaten. Merk je dat er veel vocht weg is? Voeg dan nog een beetje water toe aan de pan.

Vis de laurierblaadjes en het kaneelstokje eruit, proef en kruid af met zout en peper.

Breng ruim gezouten pastawater aan de kook en kook de pasta al dente. Giet de pasta af en roer hem door de saus.

Serveer de pasta met eendenragu met vers gemalen Parmezaanse kaas.

pasta met eendenragu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere recepten voor pasta?

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.