Culy Homemade: makkelijke pasta met aardpeer en Parmezaanse kaas
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2FDSC04358.jpg)
Koken hoeft niet altijd complex te zijn, dat is bij deze nog maar eens bewezen. Deze pasta met aardpeer en Parmezaan is namelijk belachelijk eenvoudig én belachelijk lekker. Opgelet: de verslavingsfactor van dit gerecht is groot!
Aardperen hebben een lichtzoete maar vooral aardse en nootachtige smaak. Wij verwerken ze graag in zowat alles: van risotto met aardpeer tot in winterse salades en soep. Een pasta met aardperen hadden we nog niet, tot nu.
Na de aardperen te hebben geroosterd in de oven blenden we ze tot een smeuïge, gladde saus. Perfect comfort food.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2FDSC04347.jpg)
Makkelijke pasta met aardpeer
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik er de stukjes aardpeer op. Geef het geheel een scheut olijfolie en een snuf zout en peper en schep door elkaar. Bak 20 minuten in de warme oven.
Haal uit de oven en schep de aardperen in een grote pan. Stamp met een pureestamper tot puree (geen probleem als er hier en daar nog stukjes in zitten). Zet even apart.
Breng ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente en giet af, maar bewaar het kookvocht.
Verwarm wanneer de pasta kookt een klont boter in een pan en bak er de knoflook 2 minuten in aan. Voeg ook de bloem en de citroenrasp toe en roer tot je een goudkleurige pasta krijgt. Voeg de cream cheese en een soeplepel van het kookvocht toe en roer met een garde. Laat kort indikken tot een witte, stevige saus. Werk af met zout, peper, de geraspte Parmezaan, de aardpeerpuree en een snuf vers geraspte nootmuskaat.
Mix nu alles met een staafmixer tot een homogene massa. Voeg de gekookte pasta toe en laat nog 1 à 2 minuten koken. Als de saus te dik is, lepel er dan wat van het kookvocht doorheen.
Serveer in borden en werk af met verse peterselie, zwarte peper en extra Parmezaan.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F01%2FDSC04358.jpg)