Paddenstoelensoep met brood van Jamie Oliver

Koud hè? Gelukkig helpt Jamie Oliver je de koude maanden door met het lekkerste eten. Bijvoorbeeld met dit recept voor een heerlijke paddenstoelensoep met brood. Het recept komt uit zijn laatste boek Jamie Kookt Italië (cadeautip!).

Jamie: “Dit is een van mijn lievelingssoepen vanwege de ongelooflijke diepe smaak van de verschillende paddenstoelen. Door de bouillon met wilde groenten over stukjes oud brood te gieten, krijg je een machtige soep die zo dik is dat je hem zelfs op een plat bord kunt serveren.

Het is ook slim om wat extra van deze soep te maken, want de volgende dag, wanneer de smaken een nachtje op elkaar ingewerkt hebben, is hij nóg lekkerder. Geloof me, dit gerecht tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht.”

Paddenstoelensoep met brood van Jamie Oliver

Paddenstoelensoep met brood

Week het eekhoorntjesbrood in een kan met 1,2 liter kokend water.

Pel de uien en knoflook, hak ze fijn en fruit ze 5 minuten met 1 eetlepel olijfolie, de boter en chilivlokken in een wijde pan op matig hoog vuur.

Pluk de oreganoblaadjes, voeg ze toe en roer regelmatig terwijl je de paddenstoelen schoonmaakt en zo nodig in hapklare stukjes snijdt. Roer ze door het ui-knoflookmengsel, 5 minuten later gevolgd door de groenten, en giet dan het eekhoorntjesbrood met het water erbij (zonder het gruis). Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.

Scheur het brood in hapklare stukjes en roer deze met 2 eetlepels extra vergine olijfolie door de soep. Zodra het brood de heerlijke bouillon geabsorbeerd heeft is de soep klaar.

Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep de kommen of borden vol. Rasp er naar wens een beetje kaas over.

Calorieën: 226 kcal, vet:11,7 g, verz. vet: 3,7 g, eiwit:8 g, koolhyd.: 32,5 g, suiker: 5 g, zout: 0,6 g, vezels: 3,5 g

Jamie Kookt Italië

Jamie Kookt Italië – uit het hart van de Italiaanse keuken ligt nú in de digitale boekhandel voor € 29,99 euro

Meer lekkere recepten van Jamie Oliver:

Voor 6 personen:

  • 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 30 gram boter
  • ½ theelepel chilivlokken
  • ½ bos verse oregano (15 gram)
  • 600 gram gemengde paddenstoelen
  • 100 gram brandnetel
  • Komkommerkruid, spinazie of rucola
  • 300 gram oudbakken zuurdesembrood
  • Extra vergine olijfolie
  • Naar keuze: Pecorino of Parmezaan, voor erbij

 

Reageer op artikel:
Paddenstoelensoep met brood van Jamie Oliver
Sluiten