Gianduja – de originele nutella – naar recept van Jamie Oliver

Jamie Oliver is terug met een nieuw boek! In Jamie Kookt Italië duikt onze favoriete tv-chef in authentieke Italiaanse recepten. Zoals ze nog altijd worden gemaakt door de nonna’s in Italië. Zo leerde Jamie Oliver Gianduja maken: de originele Nutella. Dit recept is klaar in 15 minuten en met maar 4 ingrediënten! 

Jamie: Veel prachtige recepten zijn ontstaan als gevolg van strenge Europese importbeperkingen – in het geval van gianduja ging het om een tekort aan chocolade. Om optimaal gebruik te maken van wat voorhanden was, besloot chocolatier Michele Prochet zijn cacaomassa met gemalen hazelnoten aan te vullen – geniaal! Het kan eigenlijk niet gemakkelijker en de potjes zijn ook nog eens leuk om cadeau te doen. Wedden dat de gelukkige ontvanger er niet over uitgepraat raakt?

Jamie Oliver recept voor Nutella
Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Zo maak je dit recept van Jamie Oliver:

Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster de hazelnoten 6 minuten op een bakplaat, of tot ze licht goudbruin zijn. Kieper ze in een keukenmachine en hak ze tot de gewenste consistentie – ik houd van crunchy, maar je kunt ze ook volledig fijnmalen. Laat intussen de chocolade al roerend smelten in een hittebestendige kom boven een pan zachtjes kokend water. Voeg een snufje zeezout toe, zeef de poedersuiker erboven, giet er 200 ml olie bij en roer de gehakte hazelnoten erdoor. Easy!

De recepten, kookboeken en tips van Jamie Oliver op een rijtje? Check onze ultieme Jamie Oliver guide!

Je kunt de gianduja meteen eten, maar in gesteriliseerde potten op een koele donkere plaats blijft hij zes weken houdbaar. Ik hoef je denk ik niet te zeggen dat hij ook erg lekker is op geroosterd brood en pannenkoeken, in of op croissants, tussen laagjes cake, in mijn Zeppole (zie blz. 340) en zelfs door verse pasta.

Calorieën: 306 kcal, vet: 23,9 g, verz. vet: 6 g, eiwit: 2,4 g, koolhyd.: 21,6 g, suiker: 21,2 g, zout: 0,1 g, vezels: 0,6 g

Jamie Kookt Italië

Jamie Kookt Italië – uit het hart van de Italiaanse keuken ligt nú in de digitale boekhandel voor € 29,99 euro

Om te vieren dat Jamie terug is, is het de hele week Jamie Oliver-week op Culy! Met elke dag gloednieuwe recepten uit zijn nieuwe boek, ons interview met Jamie en exclusieve kooktips van The Naked Chef himself. Happy days!

Meer recepten van Jamie Oliver:

Voor 600 gram:

  • 150 g blanke hazelnoten
  • 400 g pure chocolade (70%)
  • 100 g poedersuiker
  • Milde olijfolie
Reageer op artikel:
Gianduja – de originele nutella – naar recept van Jamie Oliver
Sluiten