Redactie
Redactie Diner 8 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Ouderwetse macaroni met een Culy twist

Bij veel Nederlandse gezinnen stond vroeger regelmatig macaroni op het menu. Met smaakloze pasta, saus uit een pakje, gehakt, hamblokjes en als groente mocht de paprika niet ontbreken. Als garnituur werd er gezorgd voor muffe kaas uit een zakje én natuurlijk ketchup. Wij maakten een culy variant op deze klassieker. 

Maak een basis tomatensaus (bijvoorbeeld met dit recept, zonder het gehakt). Snijd een stuk (of een aantal plakjes) pancetta in blokjes en bak deze in een droge pan. Haal ze eruit met een draadspaan en bak in het overgebleven vet het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de tomatensaus.

Snijd een courgette en aubergine in dobbelsteentjes van ongeveer een centimeter. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en bak hier eerste de courgetteblokjes in. Breng halverwege op smaak met peper en zout en bak totdat de blokjes nog stevig, maar wel gebruind zijn. Herhaal met de aubergineblokjes.

Voeg de groenten toe aan de tomatensaus en laat doorwarmen. Voorkom dat de saus weer gaat koken en breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Kook hierin de macaroni al dente. 

Schep voldoende saus door de afgegoten macaroni en scheur er een flinke hand basilicumblaadjes boven. Roer kort en garneer met Parmezaanse kaas. Smakelijk!

Tip: deze pasta is ook zálig met gehaktballetjes. Kijk hier voor ons recept. 

Mac ‘n cheese

Een gerecht dat in Amerika al tientallen jaren razend populair is en ook hier steeds bekender wordt is de mac ‘n cheese. Ofwel: macaroni met bécamelsaus en kaas uit de oven.

Het wordt in tal van supermarkten en restaurants kant-en-klaar verkocht, maar zelf (en met name vers) gemaakt vinden wij without a doubt het lekkerst. Serveer de mac ‘n cheese met een frisse (tomaten)salade.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.