Geroosterde asperges met eieren en Parmezaan

Culy 8 jan 2016 Lunch

Een heerlijk lunchrecept van de website www.veggieverymuch.com: geroosterde asperges met een (gebakken) eitje. 

Maak de asperges schoon en snij de onderkantjes eraf, ongeveer 1,5 tot 2 cm. Grill ze met 1 eetlepel olijfolie vijf minuten in een grillpan en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper en zout.

Verhit daarna de boter in een koekenpan en verdeel daar de asperges over. Breek de eieren er mooi overheen, nog een beetje zout en peper en laat met een gesloten deksel op een zacht vuurtje garen tot de eieren klaar zijn. Zo’n 10 minuten. Succes verzekerd!

Aperges_ei02 Aperges_ei04

Voor 2 personen:

  • 1 bosje groene asperges
  • 5 (biologische) eieren
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram roomboter of 2 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout
  • Koekenpan mét deksel
Reageer op artikel:
Geroosterde asperges met eieren en Parmezaan
Sluiten