Culy
Culy Diner 10 januari 2016

Zo maak je klassieke bordelaisesaus

Hollandaisesaus, béarnaisesaus, béchamelsaus… kun jij ze maken? Er is nog eentje om aan je sauzen repertoire toe te voegen: bordelaisesaus. Hij smaakt net zo elegant als hij klinkt.

De saus werd vernoemd naar de Bordeaux-streek in Frankrijk, en betekent letterlijk ‘zoals in Bordeaux‘. Het belangrijkste bestanddeel: goede rode wijn. Niet zo gek, als je aan de oorsprong denkt!

Bordelaisesaus is perfect om te serveren bij biefstuk of ander rood vlees.

Zo maak je ‘m:

Snipper de sjalot fijn en stoof zachtjes in wat boter. Voeg daar de wijn, bouillon of fond, tijm en laurier aan toe. Laat 10 tot 20 minuten sudderen en inkoken op laag vuur. Klop er daarna met een garde de blokjes koude boter door en laat het geheel binden. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Tip: soms wordt er ook nog merg aan de saus toegevoegd, of erbij geserveerd.

bordelaisesaus
Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Zo maak je klassieke bordelaisesaus
Sluiten