Snelle noodles met garnalen, sugarsnaps en geurige kruidenolie
Koken met minder zout en toch veel smaak begint bij een goede kruidenolie voor je noodles met garnalen en sugarsnaps. Met de specerijen van Verstegen lukt dat moeiteloos, want als je ze langzaam in wat olie verwarmt geven ze een volle, geurige smaak af. Hoe je dat maakt, is dus kinderspel.
Roer de olie door noedles, groenten of garnalen en het hele gerecht knapt ervan op. Maak gerust wat extra, giet het in een schone weckpot en je hebt zeker een week een snelle smaakmaker achter de hand.
Deze noodles met garnalen krijgen hun smaak uit een simpele kruidenolie. De specerijen van Verstegen zijn hier perfect voor en geven, als je ze zacht verwarmt in olie, verrassend veel aroma af. Zo heb je geen bergen zout nodig en proef je toch alles.
Veel heb je niet nodig: een pannetje olie, wat specerijen van Verstegen en geduld zet je op laag vuur. Je kunt deze olie overigens voor veel meer gebruiken dan je noedels alleen. Schep het over wat geroosterde groenten, in je soep of over een eitje. Succes gegarandeerd!
Recept: noodles met garnalen, sugarsnaps en snelle kruidenolie
- Maal 1 eetlepel korianderzaad en 1 theelepel zwarte peperkorrels fijn tot poeder.
- Verhit voor de kruidenolie 120 ml zonnebloemolie in een steelpan op laag vuur. Voeg 1 theelepel gemberpoeder, ½ eetlepel chilivlokken, 2 eetlepels sesamzaad, en het korianderzaad, de zwarte peper en 1 teen geplette knoflook toe. Laat 2 minuten zachtjes trekken tot het sesamzaad licht kleurt. Zet het vuur uit en zet opzij.
- Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Kook de sugarsnaps 2 minuten, giet af en spoel koud om het garen te stoppen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ook kort koud.
- Verhit een koekenpan of wok op hoog vuur. Bak de sugarsnaps kort tot ze licht kleuren, voeg de garnalen toe en bak 2 minuten mee tot ze net gaar zijn.
- Schep de noedels samen met de kruidenolie in de pan en meng goed. Verwarm alles kort door.
- Draai het vuur uit, breng op smaak met limoensap en een snufje zout.
- Serveer met fijngesneden bosui.
Onze populairste recepten van deze maand:
- Deze vegetarische Indiase pompoencurry schrééuwt herfst
- Snel op tafel na een drukke dag: de makkelijkste Pasta alla Vodka ooit
- Al-tijd goed: makkelijke preischotel met een krokant korstje
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2FNoedels-met-kruidenolie-5.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2FNoedels-met-kruidenolie-4.jpg)