Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 19 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Noedelsalade met tonijn en wafu van Fish Tales

Vis uit blik is vaak ten onrechte het ondergeschoven kindje, vindt Bart van Olphen van Fish Tales. Bart wil met zijn kookboeken bewijzen dat koken met blikvis ontzettend lekker kan zijn (en uitkomst kan bieden in onzekere tijden). Een goed voorbeeld daarvan is deze noedelsalade met tonijn en wafu uit zijn laatste kookboek: Vis uit blik 2.

Bart: “Enkele weken geleden publiceerde de New York Times mijn recept. Culinair redacteur Sam Sifton gaf het recept een kleine twist door er meer zeewier en een schepje miso bij te doen.”

Japanse noedelsalade met tonijn
Bron: David Loftus / Fish Tales

Zo maak je de noedelsalade met tonijn en wafu

Doe de wakame in een kom met een halve liter heet water en laat 10 minuten wellen. Laat het wier dan 5 minuten uitlekken in een vergiet, snijd de wakame in stukken van 2 cm en laat afkoelen.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Rooster het sesamzaad kort in een droge pan tot het licht verkleurt. Zet apart.

Klop voor de dressing de sesamolie, koolzaadolie, rijstazijn, mirin, sojasaus en miso in een kommetje los. Zet apart.

Giet de noedels af in een vergiet, doe ze in een kom en schep ze om met de wakame, de helft van de tonijn en driekwart van de dressing.

Verdeel de noedels over twee kommen. Beleg elke portie met het restant tonijn, bestrooi met de bosui en het sesamzaad en sprenkel de rest van de dressing erover. Serveer meteen.

Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen

Vis uit blik 2 van Bart van Olphen is te koop voor € 18,50. 

Meer voorraadkast recepten