Culy
Culy Recepten 21-02-2015

No-waste appelchips (van de schilletjes!)

Wij zijn dol op appelchips: licht, zoet én veel gezonder dan aardappelchips. De perfecte snack! Hoe je krokante appelchips maakt, vertelden we je al eerder (klik hier), maar wist je dat je ook van de schil heerlijke chipjes kunt bakken? Dit recept past helemaal in de huidige no-waste trend die wij zelf ook aanhangen. Zo min mogelijk weggooien is het credo!

Schil een (biologische) appel en eet de appel zelf lekker op (of bak er een appeltaart mee) en bewaar de schil.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de schilletjes van één appel met een halve theelepel zonnebloemolie (of andere neutrale olie) en een halve theelepel kristalsuiker gemengd met een snufje kaneel. Hussel goed door elkaar en verspreid over een bakplaat bekleed met bakpapier. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk verdubbelen voor meer appels. Hou je niet zo van zoet, gebruik dan wat minder suiker.

Bak 6 tot 8 minuten op 180 graden; blijf er wel bij in de buurt, want soms gaan de schilletjes érg hard en worden ze snel te bruin.

Et voilà, je appelchips zijn klaar! Gunstig bij-effect: je volledige keuken zal naar appeltaart ruiken. Dus wil je je huis verkopen… dan weet je wat je te doen staat!

culy appelchips0001 culy appelchips0002 culy appelchips0003 culy appelchips0004 culy appelchips0005

Wil je toch de klassieke appelchips maken?Klik dan hier.

appelchips

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
No-waste appelchips (van de schilletjes!)
Sluiten