Redactie
Redactie Dessertrecepten 21 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke crème caramel

Dol op crème brûlée? Dan ben je vast ook gek op z’n broertje, de crème caramel. Weliswaar zonder knapperig suikerlaagje, maar mét heerlijke caramelsaus. 

Bekijk hier het recept op de website van 24Kitchen.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Verwarm 120 gram van de suiker in een sauspan met dikke bodem op laag vuur. Haal zodra de suiker gesmolten en amberkleurig is de pan van het vuur en giet een bodempje karamel in elke ramekin.

Verwarm de melk met het vanille-extract, het mag niet koken. Meng de maïzena met twee eetlepels warme melk en roer het door de rest van de melk. Verwarm het geheel en breng langzaam aan de kook onder continu roeren.

Klop de eidooiers en suiker met een garde tot de suiker is opgelost. Giet voorzichtig de melk over de eidooiers onder continu kloppen. Zeef het geheel boven een grote kom en verdeel het mengsel over de ramekins. Zet de ramekins in een grote braadslee en vul de braadslee voor drie kwart met kokend water.

Bak de crème caramels 45 minuten in de oven. Haal de braadslee uit de oven en laat een kwartier staan. Haal ze uit de braadslee en laat nog een uur in de koelkast afkoelen.

Haal een mes langs de zijkanten van de crème caramel en stort de crèmes uit hun vorm. Serveer direct.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.