Culy
Culy Dessertrecepten 20 februari 2015

Raspberry cheesecake brownies van Baksels

Taartliefhebbers moéten Baksels op hun visit-list zetten: een bijzonder fijne hotspot in Amsterdam waar je terecht kunt voor taarten, koekjes en thee. Eigenaresse Léonie maakt de allerlekkerste creaties, waar de raspberry cheesecake brownie een van de succesvolste van is. Wij ontfutselden haar het recept!

Verwarm je oven voor op 170°C.

Smelt de chocolade (au bain-marie of heel zachtjes in de magnetron) en laat afkoelen.

Klop in een kom met een handmixer of staande mixer de zachte (niet gesmolten!) boter met 250 gram suiker tot wit en luchtig. Voeg één voor één de 3 eieren toe. Klop na ieder ei totdat het volledig is opgenomen. Roer vervolgens de gesmolten chocola erdoor en spatel voorzichtig de bloem erdoor.

Klop in een andere kom de roomkaas met 150 gram suiker, 2 eieren en de vanille-aroma los.

Vet de brownievorm in en leg er een bakpapiertje in, zodat je de brownies na het bakken er makkelijk uit krijgt. Verdeel eerst het chocolademengsel over de bodem van de vorm. Giet er voorzichtig het roomkaasmengsel op en verdeel de bevroren frambozen erover.

Bak de brownies in ongeveer 40-45 minuten op 170°C in de oven. De raspberry cheesecake brownies zijn klaar wanneer de bovenlaag niet meer aan je vingers plakt (even testen!). Laat de brownies volledig afkoelen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.

Tip: Je kunt de Raspberry Cheesecake Brownies prima een dag van te voren klaar maken. Ze blijven goed afgedekt in de koelkast minimaal 3 dagen lekker. 

Raspberry Cheesecake Brownie0001 Raspberry Cheesecake Brownie0002

Baksels
Bilderdijkstraat 201, Amsterdam
www.baksels.nl

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Raspberry cheesecake brownies van Baksels
Sluiten