Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 31 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Nikkei Oesters uit Veggies & Fish (van Bart van Olphen)

Goed nieuws: Bart van Olphen heeft een nieuw kookboek! Veggies & Fish is een fantastisch verzamelwerk van 80 recepten waarin groenten en vis de hoofdrol spelen. Van Nikkei-oesters tot laksa met kokkels en spicy calamares: de gerechten zijn stuk voor stuk briljant bedacht. Dit recept voor Nikkei Oesters is er zo eentje. Trek gekregen? Lees zeker verder, want jij maakt kans om het kookboek te winnen.

Bart: “Al sinds eind van de 19e eeuw kent Peru een grote groep inwoners van Japanse afkomst. In Japan ging namelijk het gerucht dat er in Peru een rijkdom aan goud te vinden zou zijn. De combinatie van de Japanse en Peruaanse keuken is pas écht goud; we noemen dit de Nikkei-cuisine.”

> Meer hierover: alles over de Nikkei cuisine: de dialoog tussen Peru en Japan

Nikkei oesters
Bron: Veggies & Fish

Zo maak je de Nikkei oesters

Open de oesters (lees hier hoe). Giet het vocht van de oesters door een zeef en zet apart.

Meng de sojasaus met de sake, mirin en 1 eetlepel van het oestervocht. Verdeel dit over de helft van de oesters. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng dit met de gember en de bosui. Leg dit op de oesters met de soja-sake-mirindressing en druppel er een beetje sesamolie over. Schep tot slot de tobiko erop.

Meng voor de andere zes oesters de jalapeñopeper met de sjalot en het limoensap. Meng samen met ½ eetlepel oestervocht en de korianderblaadjes. Verdeel dit mengsel over de oesters en garneer met extra blaadjes koriander.

Serveer met de limoen.

Veggies & Fish winnen

Willen jullie meer recepten uit het nieuwe kookboek van chef en Fish Tales oprichter Bart van Olphen op tafel zetten? Dan hebben wij goed nieuws, wij geven namelijk een boek weg!

Wat moet je doen om te winnen:
1. Volg @fishtales_nl op Instagram
2. Like deze post
3. Laat in de comments weten waarom jij het boek wilt winnen.
Veggies & Fish
> Veggies & Fish (Fontaine Uitgevers) is te koop voor €32,-

Meer recepten van Bart van Olphen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.