Aziatische salade met zwarte rijst, gegrilde wortel, mango en edamame

Doe je ogen dicht en denk aan: rijst. De kans is groot dat je een grote kom witte rijstkorrels voor je ziet, is het niet? Veel minder snel denken we aan zwarte rijst, terwijl die net zo lekker is. Of misschien wel lekkerder? Één ding is zeker: in deze Aziatische salade steelt de zwarte rijst de show.

Deze Aziatische salade is behoorlijk vullend van zichzelf. Mag het toch wat meer zijn? Serveer dit dan bij een stukje zalm of bij crispy tofu (zo hou je dit gerecht helemaal vegan).

Zwarte rijst kan je kopen bij de meeste exotische supermarkten en toko’s.

Aziatische salade met zwarte rijst
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de Aziatische salade met zwarte rijst

Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg de dunne wortelrepen in een ovenschaal. Voeg er een scheutje olijfolie en een scheutje ahornsiroop aan toe en zet 25 minuten in de oven.

Kook de zwarte rijst volgens de verpakking.

Maak ondertussen de dressing. Doe hiervoor alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en roer goed met een lepel.

Giet de rijst af en laat afkoelen.

Doe de rijst in een kom, samen met de rode kool, de sesamzaadjes, de edamameboontjes, de cashewnoten en de mangoblokjes. Giet de dressing erbij en roer goed door elkaar.

Verdeel de rijst over twee borden en werk af met de mangoreepjes, de gegrilde wortel en de munt.

Serveer met een partje limoen en eventueel met een paar ringetjes rode peper. Et voilà! Je hebt een Aziatische salade om u tegen te zeggen.

Aziatische salade met zwarte rijst
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer Asian love

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Aziatische salade met zwarte rijst, gegrilde wortel, mango en edamame
Sluiten