Next level nacho’s: kimchi, kaas en een saus met pit uit de oven
Nacho’s met kaas uit de oven zijn altijd een succes, maar deze Koreaanse variant is écht next level. De klassieke combinatie van krokante tortillachips en gesmolten kaas krijgt een upgrade door de toevoeging van kimchi en een romige saus van gochujang en zure room. Dé hit voor je feestje.
Wat deze nacho’s extra spannend maakt, is de Koreaanse twist. Gochujang geeft precies de kick die het nodig heeft bij de gesmolten kaas en kimchi. Diepe, licht zoete pittigheid die perfect samengaat met de romige saus en de gesmolten kaas.
Bereidingswijze kimchi nacho’s met kaas uit de oven:
- Verwarm de grill voor in de oven op de laagste stand.
- Meng in een kommetje de zure room met de gochujang tot een romige, pittige saus. Proef en voeg eventueel meer gochujang toe als je het pittiger wilt. Zet apart.
- Verdeel de tortillachips over een ovenschaal. Verdeel de kimchi erover.
- Strooi de geraspte kaas royaal over de chips en kimchi.
- Zet de schaal een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is. Let op! Dit gaat erg snel.
- Haal de schaal uit de oven, strooi de gehakte koriander erover en serveer direct met de gochujang-room en wat sesamzaadjes.
Tip: wil je de room in mooie streepjes over je gerecht druppelen, koop dan een doseerfles. Die kun je lekker makkelijk online kopen, maar bijvoorbeeld ook bij Ikea. Je kunt er natuurlijk ook een lege ketchupfles voor gebruiken.
Meer nachorecepten:
- Opmaak-nachos (nachos maken met de restjes uit je koelkast)
- Grieks geïnspireerde nachoschotel met gyros en tzatziki
- Deze snelle nacho’s met kaas, chorizo en jalapeño maak je in een zak chips!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F08%2Fkimchi-nachos-3.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F08%2Fkimchi-nachos-2.jpg)