Deze snelle nacho’s met kaas, chorizo en jalapeño maak je in een zak chips!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fnacho-uit-een-zak-3.jpg)
Jawel, je leest het goed: deze nacho’s met kaas maak en eet je rechtstreeks uit de zak. Klinkt misschien wat maf, maar eigenlijk vragen wij ons af waarom dit niet véél eerder een trend is geworden.
Bring your own bag
In Amerika is deze trend pijlsnel populair geworden. Daar vind je nu op zo’n beetje iedere straathoek een speciale foodtruck waar ze deze nacho-toppings verkopen.
Alleen de toppings? Precies, want de zak chips moet je zelf meenemen. Welke dat is, maakt in dat geval dan niet uit: wil je een zak nibbits gebruiken? Prima! Naturel chips? Ook goed! Cheetos? Uitstekend!
Het concept is dus simpel: je geeft je zak chips af en kiest vervolgens de toppings die je erop wilt hebben.
Dit bericht op Instagram bekijken
Helaas hebben wij in Nederland nog geen plek gevonden waarbij je een zak chips over de balie kunt gooien, maar gelukkig is het niet moeilijk om dit zelf te maken. Ideaal voor een feestje of voor tijdens een snackavond. En heb je tieners in huis, dan weet je nu hoe je ze helemaal in kunt pakken.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fnacho-uit-een-zak-1.jpg)
Zo maak je nacho’s met kaas uit de zak
- Ontvel de chorizo en snijd ‘m in kleine dobbelsteentjes.
- Snijd de jalapeño in kleine stukjes en proef hoe heet ‘ie is. Zo weet je hoeveel je later kan gebruiken.
- Snijd de ui en rode paprika in kleine blokjes.
- Verhit een kleine koekenpan en bak daarin op hoog vuur de chorizoblokjes kort aan.
- Voeg zodra het vet uit de worst komt de gesneden groenten toe en draai het vuur laag. Laat in circa 5 minuten gaar worden.
- Breng het geheel op smaak met zout en giet de olie eventueel af.
- Strooi de kaas bovenop de chorizo en groenten en laat volledig smelten.
- Knip de zak chips aan de zijkant in de lengte open en verdeel de chorizo en kaas over de chips.
- Schep wat sour cream op het geheel en bestrooi royaal met koriander.
- Serveer rechtstreeks uit de zak. Yum!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2Fnacho-uit-een-zak.jpg)
Meer nacho-recepten:
- Fatteh: gezonde(re) Libanese nacho’s met kip, kikkererwten en pijnboompitten
- Dit gerecht kun je altijd maken! Opmaak-nachos (nachos maken met de restjes uit je koelkast)
- Een vleugje Griekenland: nachoschotel met gyros en tzatziki