Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Es tjampoer met lychee, mango en kokosmelk uit Toko Lo

 

 

Wat een héérlijk boek is Toko Lo toch geworden! Met Indische roots en een opleiding als banketbakker vond Lola van Ruler dat het tijd was voor een kookboek waarin ze handgeschreven familierecepten vertaalt voor het grotere publiek. Van pandanflensjes tot Indische aardappelkroketjes en deze es tjampoer: Lola’s recepten zijn een mix van retroklassiekers met een vleugje eigenzinnigheid. Wij willen het allemaal.

Lola van Ruler kun je kennen van haar fantastische Indische bakkerij, eveneens Toko Lo genaamd. Daar verkoopt ze Indische koekjes en andere lekkernijen die ontzettend geliefd zijn bij een groot publiek. Spring je binnen bij Toko Lo, dan is de kans groot dat je Lola al fluitend in de keuken aantreft. Lola’s liefde voor bakken is onuitputtelijk en die liefde geeft ze graag door met haar kookboek.

Lola over de es tjampoer

Lola: “Tjampoer betekent mix. Van diverse ingrediënten bijvoorbeeld, zoals in dit drankje. De combinatie van het ijs, fruit, de zoete siroop en de jelly maken er een complex maar verrassend drankje van. Al zou je het eigenlijk ook prima een dessert kunnen noemen.”

Es tjampoer van Toko Lo
Bron: Mitchell van Voorbergen

Zo maak je de es tjampoer

1. Week de selasizaadjes 10 minuten in water. Giet af door de zeef en spoel na met koud water. Laat uitlekken en zet opzij.

2. Doe de lychees in de zeef, spoel na met koud water en laat uitlekken. Giet vervolgens de jelly af en snijd het in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Zet eveneens opzij.

3. Breng in een steelpan 350 milliliter water aan de kook en kook de tapiocaparels in 10 minuten gaar. Giet af door de zeef en spoel na met koud water. Laat uitlekken en zet opzij.

4. Vul de glazen naar smaak met rozensiroop. Verdeel er de grass jelly, mango en de papaja over. Lepel er per glas een theelepel selasizaadjes en een theelepel tapiocaparels overheen. Vul de glazen aan met de kokosmelk en voeg naar smaak gecondenseerde melk toe. Maak af met de fijngehakte ijsblokjes of schaafijs en serveer.

Toko Lo cover

Toko Lo (Carrera Uitgevers) van Lola van Ruler is nú te koop voor € 29,99

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.