Redactie
Redactie Recepten 28 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy homemade: Mexicaanse taco cupcakes

Mexicaanse taco’s: heerlijk, maar altijd zo’n flinke hap. Als je ze in een muffinvormpje maakt, worden het kleine hartige cupcakes. Cute én in bitesize! Scroll vooral door, want onderaan deze pagina vind je een prachtige illustratie van Lea Vervoort.

*Het recept vraagt om kaasdip, maar deze is bijna niet verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. Gebruik eventueel als vervanger goede Cheddar kaas. 

Verwarm je oven voor op 190 graden en vet 8 muffinvormpjes in met zonnebloemolie. Verwarm in een koekenpan de chili olie en bak hierin op middehoog vuur het gehakt. Breng het gehakt op smaak met de tacokruiden en bak totdat het gaar is. Giet eventueel overtollig vet af. Voeg de bonen toe en verwarm deze onder continu roeren.

Leg een wontonvelletje op de bodem van alle muffinvormpjes en bedek met een theelepel van de kaasdip. Geen kaasdip voor handen? Gebruik dan een klein stukje cheddar.

Leg op de eerste laag kaas een beetje van het vleesmengsel en een theelepel salsa. Top met een beetje van de geraspte kaas. Leg daarop weer in elk vormpje, bovenop de vulling, een wontolvelletje. En herhaal de laagjes met de rest van de ingrediënten. Bak de “cupcakes” in 18-20 minuten goudbruin en laat ze vijf minuutjes afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Serveer met een lekkere klodder guacamole of sour cream.

Mexicaanse taco's_Illustratie1_LeaVervoortMexicaanse taco's_foto1_LeaVervoortMexicaanse taco's_foto2_LeaVervoortMexicaanse taco's_foto3_LeaVervoortMexicaanse taco's_foto4_LeaVervoort

Deze prachtige illustraties zijn speciaal gemaakt voor Culy door Lea Vervoort, www.leavervoort.nl. Check haar site zeker, ze maakt prachtige creaties. Dankjewel Lea!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.