Maak je eigen tacokruiden(mix): goedkoper én lekkerder dan uit een pakje
Weg met alle zakjes en pakjes, het is veel leuker om je eigen tacokruiden(mix) te maken! Het is zo simpel en je zult versteld staan hoeveel lekkerder het is. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan een busje of zakje uit de supermarkt.
Je kunt natuurlijk variëren met de verhoudingen voor je zelfgemaakte tacokruiden. Hou je van wat meer pit? Voeg dan extra cayenne toe. Liever wat rokeriger? Dan is een snufje gerookt paprikapoeder (pimentón) een fijne toevoeging. Zo maak je de mix helemaal naar jouw smaak.
Waarom klontert uienpoeder altijd (en hoe kun je dat voorkomen)?
In de video zie je precies hoe je de tacokruiden samenstelt en hoe snel je dit zelf doet. Even kijken en daarna zijn kant-en-klare mixen voorgoed verleden tijd.
Waarvoor gebruik je tacokruiden?
De specerijenmix is onmisbaar in allerlei Mexicaanse recepten. Denk aan fajitas, burritos of een burritobowl, een tacobowl, of lekkere wraps met gehakt.
Recept: tacokruiden maken
- Meng alle ingrediënten in een bakje.
- Bewaar het mengsel in een luchtdicht potje (bijvoorbeeld een oude jampot).
- Op deze manier blijft de taco kruidenmix minstens 3-6 maanden houdbaar.
Meer leuke Tex-Mex recepten:
- Taco’s met (Mexicaanse) barbacoa en ananas
- Culy Basics: de allerlekkerste burrito met gehakt en bonen
- Queso is de Mexicaanse kaasdip voor bij je volgende filmavond
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FProfielfoto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FTacokruiden_recept_3.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FTacokruiden_recept_5.jpg)