Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Bijgewerkt: 11 jul 2025
Leestijd: 2 minuten

Simpele taco bowl met gehakt, tomatensalsa en guacamole voor doordeweeks

Taco Tuesday, maar dan zonder de kruimels op je schoot: dat kun je verwachten van deze goedgevulde – maar simpel te bereiden – taco bowl met gehakt. Veelzijdig, smakelijk en niet te vergeten: lekker makkelijk.

Goed gevulde bowl met gehakt

Zo’n taco bowl is precies waar je zin in hebt op een drukke dinsdag (of andere doordeweekse dag). Het is hét comfortfood waar je naar verlangt na een dag strijden: lekker simpel uit een kom. We kiezen voor een vulling van rijst, tomatensalsa, maïs en niet te vergeten: guacamole.

Tacokruiden kun je kant-en-klaar kopen in een busje of zakje, maar met een goed gevulde kruidenlade maak je het veel makkelijker zelf. En dat is nog lekkerder ook.

Culy Basics: de allerlekkerste zelfgemaakte guacamole

Taco bowl met gehakt
Ogechi Chibueze voor Culy

Zo’n taco bowl kun je aanvullen met nog veel meer lekkers. Denk aan een mangosalsa of een salsa verde. Gelukkig staat Culy tjokvol met lekkere Mexicaanse recepten voor nog veel meer inspiratie.

10x smaakmakers die je in huis moet hebben als je van de Mexicaanse keuken houdt

Taco bowl met gehakt
Ogechi Chibueze voor Culy

Mexicaanse taco bowl maken

  1. Was de rijst grondig tot het water helder is en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet een hapjespan op het vuur en voeg de olie toe. Doe 1 gesnipperde ui in de pan en fruit 3 minuten. Volg met de knoflook en bak deze nog eens 1 minuut mee.
  3. Doe vervolgens het gehakt in de pan en bak goudbruin. Breng de saus van de taco bowl op smaak met de tacokruiden, zout en peper.
  4. Doe de tomatenblokjes in de pan, zodra het gehakt goudbruin is. Zet de deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur, tot de saus is ingedikt.
  5. Maak ondertussen de salsa van de taco bowl. Meng hiervoor de andere fijn gesnipperde ui, de grof gehakte koriander, de fijngehakte jalapeños, de tomatenblokjes en het sap van één limoen in een grote kom.
  6. Laat de maïs goed uitlekken.
  7. Verdeel de rijst over de kommen. Schep de gehaktsaus erop en volg met de tomatensalsa, maïs, guacamole en zure room.
Taco bowl met gehakt
Ogechi Chibueze voor Culy

Kleurrijke bowls voor het avondeten

  • Supersnel klaar en pure verwennerij: poké bowl met coquilles
  • Weet je niet waar je zin in hebt? Met een zalmbowl zit je altijd goed!
  • Gezonde Japanse rijstbowl met vis: chirashi bowl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.