Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 3 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: de allerlekkerste zelfgemaakte guacamole

Staat er een tacoparty op de agenda? Of heb je gewoon zin om je nachos ergens in te dippen? Dan is zelfgemaakte guacamole een must. Met verse ingrediënten en 15 minuten tijd zet je zelf een van de lekkerste Mexicaanse moles op tafel. Deze moet je proberen, want holy guacamole wat is ‘ie lekker.

De beste guacamole is simpel. Met verse ingrediënten van goede kwaliteit zijn extra toevoegingen niet nodig. De basis van een guacamole is natuurlijk avocado. Hiervoor wil je rijpe avocado’s gebruiken, zodat je ze goed kunt fijn prakken. Die breng je op smaak met zout en peper en daarna gaan de rest van de ingrediënten er doorheen. Zo simpel is het maken van deze Mexicaanse mole.

Holy mole: de nationale saus van Mexico

Het fijne aan zelfgemaakte guacamole is dat je de pittigheid zelf in handen hebt. Wij gebruiken één jalapeño, maar voor wie niet zo van pittig houdt is een halve jalapeño genoeg.

Guacamole
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zelfgemaakte guacamole: de lekkerste!

Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Lepel vervolgens de avocadohelften uit de schil met een eetlepel en doe ze in een kom. Prak met een vork het avocadovruchtvlees. Wij houden van een ietwat grovere structuur en prakken ‘m daarom niet te fijn.

Breng de avocado op smaak met wat zout en limoensap. Hierdoor voorkom je dat de avocado bruin kleurt.

Doe de fijngehakte tomaat, ui, jalapeño en koriander erbij en meng de guacamole. Tip: begin eerst met de helft van één jalapeño. Deze kan namelijk nogal wisselen in pittigheid. Proef de guacamole en voeg extra jalapeñoblokjes toe als dat nodig is. Proef ook af op peper en zout.

Schik de guacamole in een mooie schaal en serveer met tortillachips of nachos, of zet ‘m op tafel tijdens een tacoparty.

Meer Mexicaanse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.