Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Makkelijke recepten Bijgewerkt: 23 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Mexicaanse pizzabroodjes (molletes) met refried beans en kaas

Op zoek naar een lunch die nét even anders is, weinig tijd kost en zo uit de voorraadkast komt? Check, check, check. Maak molletes: Mexicaanse pizzabroodjes. Broodjes belegd met refried beans, gesmolten kaas en een snelle pico de gallo. Comfort food in tien minuten.

Molletes zijn een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Eenvoudig, warm en vullend. Het gerecht bestaat uit gehalveerde broodjes met refried beans en gesmolten kaas die kort onder de grill gaan tot alles bubbelend heet is.

Daarbovenop komt een frisse pico de gallo van tomaat, ui, limoen en koriander. In Mexico eet men molletes als ontbijt of lunch, maar eigenlijk kan het op elk moment van de dag. Het is comfortfood in zijn puurste vorm: knapperig, hartig en met precies genoeg pit.

Mexicaanse pico de gallo: het allerbeste basisrecept

Refried beans

Wij gebruikten voor dit recept Refried Black Beans van La Morena. Die staan gewoon bij Albert Heijn. Kun je ze niet vinden? Dan maak je ze gemakkelijk zelf. Laat een blik zwarte bonen, mét vocht, zachtjes bakken in een beetje boter of olie.

Plet de bonen in de pan met een pureestamper tot een smeuïge massa waar nog wat stukjes in zitten. Breng desnoods op smaak met komijn of gedroogde chili. Klaar zijn je refried beans.

Mexicaanse pizzabroodjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je Mexicaanse pizzabroodjes (molletes)

  1. Maak eerst de pico de gallo. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar met een eetlepel. Proef en voeg naar smaak meer zout en peper toe.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de broodjes open en bestrijk elk broodje met een royale eetlepel van de refried beans.
  4. Schaaf dunne plakjes van de kaas en schik ze bovenop de refried beans. Indien je feta gebruikt, brokkel de feta er dan overheen.
  5. Laat 5 minuten bakken in de voorverwarmde oven (of tot de kaas gesmolten is).
  6. Haal uit de oven en werk de broodjes af met de pico de gallo.

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.