Redactie
Redactie Dessertrecepten 6 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Pêche melba: een ouderwets lekker toetje

Pêche melba herken je misschien als een ijssmaak uit het vriesvak van de supermarkt. Dit klassieke dessert was even verdwenen uit het restaurantbeeld, maar we zien ‘m steeds vaker weer op de kaart verschijnen.

Dit toetje werd in Engeland gecreëerd door de Franse chef Auguste Escoffier; hij serveerde het in 1893 in het Hotel Savoy in Londen, ter ere van de bekende Australische operazangeres Nellie Melba.

Het dessert bestaat klassiek uit vanille-ijs met gepocheerde perzik, frambozensaus en geschaafde amandelen. Er wordt wel volop gevarieerd, door bijvoorbeeld in plaats van frambozensaus verse frambozen te gebruiken.

Alle kanten op

Zo aten wij laatst een heerlijke versie op het Culy diner bij Pressroom, waar naast alle klassieke ingrediënten ook steranijs was toegevoegd. En het geheel zat in een eetbare perzik-die-geen-perzik-was. Zo zie je maar, je kunt er alle kanten mee op.

Pavlova

Zo gaan de smaken van pêche melba ook heerlijk samen met de knapperige en luchtige structuur van pavlova. Met dit recept combineer je de twee desserts tot een dessert spektakel.

Recept

Ga je toch liever voor de klassieke receptuur? Maak dan deze pêche melba. Wil je het echt helemaal from scratch maken? Maak dan ook je eigen ijs met dit recept, en voeg het merg van een half vanillestokje toe.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.