Redactie
Redactie Broodjes 7 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zo maak je thuis een lobster roll

We schreven onlangs over onze favoriete decadente broodje: de lobster roll. Vandaag laten we je zien hoe je deze delicatesse uit Maine thuis kunt maken!

Voor dit recept hebben we geen kreeftenvlees gebruikt, maar rivierkreeftjes. Een stuk betaalbaarder én beter verkrijgbaar, want ze liggen gewoon in de supermarkt. Natuurlijk is deze lobster roll pas écht traditioneel met goede kreeft erop, dus als je het kunt krijgen (en betalen), verwen jezelf dan een keertje. En anders houd je het net als wij lekker bij rivierkreeftjes!

Smelt de roomboter zachtjes in een pannetje of in een hittebestendig kommetje in de magnetron (niet te lang of op een te hoge stand, de boter mag niet verbranden!). Wentel de rivierkreeftjes door de gesmolten boter. De hoeveelheid boter is aan jou, maar zo’n eetlepel per 100 gram rivierkreeftjes is prima.

Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte door (dus niet aan de zijkant, zoals je normaal met een wit broodje doet). Lepel er wat mayonaise in, leg de blaadjes sla en de tomaatjes erop en maak af met de rivierkreeftjes.

Kruid met peper en zout en besprenkel royaal met vers citroensap, dit maakt de lobster roll écht af. Enjoy!

Culy Lobster Roll 2

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zo maak je thuis een lobster roll
Sluiten