Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: malabi (romige pudding met rozenwater, pistache en kokos)

Dit makkelijke toetje kost je misschien vijf minuten voorbereidingstijd, daarna mag de koelkast het werk doen. Malabi is een romige pudding met rozenwater en een topping van pistache en kokos. Het dessert komt van origine uit het Midden-Oosten en wordt daar ook wel muhallebi of mahalabiya genoemd

Bij toffe restaurants als BARDAK en NENI (beide in Amsterdam) kun je heerlijke malabi eten. Onlangs proefden we ook nog zo’n lekkere versie bij Venster in Utrecht. Maar wist je dat malabi ook nog eens heel makkelijk om te maken is? Wij namen het recept van Jigal Krant als uitgangspunt.

Alles over malabi: het zijdezachte toetje uit het Midden-Oosten

Voor het roze laagje erbovenop maken sommige mensen zelf een siroopje, maar volgens Jigal kun je ook prima wat granaatappelsiroop of grenadine gebruiken. Tip: vind je dat te zoet, meng er dan een scheutje granaatappelmelasse doorheen voor een fris zuurtje.

Malabi recept toetje nagerecht
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je malabi

Doe de 3/4 van de melk samen met de room en suiker in een (steel)pannetje en breng aan de kook. Meng ondertussen de rest van de melk met de maizena en het rozenwater tot een egaal mengsel. Roer dit mengsel door de hete melk en blijf zeker een minuut roeren, tot je de melk ziet indikken. Zet het vuur wat lager en blijf nog een minuut roeren in de malabi.

Verdeel het mengsel over vier glaasjes en dek ze af met een stukje plasticfolie. Zorg dat het folie echt bovenop de pudding zit, zo zorg je dat er niet zo’n vervelend velletje op je malabi komt.

Zet in de koelkast en laat daarin zeker 2 tot 3 uur (maar mag ook een nachtje) opstijven.

Wil je de malabi gaan serveren, verwijder dan het plasticfolie. Giet een scheutje van de siroop in een dun laagje over de toetjes. Maak af met de geraspte kokos en de gehakte pistachenoten.

Malabi toetje recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.