Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 13 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

BARDAK in Amsterdam: het lekkerste streetfood uit Tel Aviv

De naam verklapt zo één, twee, drie niks over concept van BARDAK in de Amsterdamse Pijp. De streetfood bar serveert namelijk eten uit de Israëlische stad Tel Aviv. Laat dat nou een welkome nieuwkomer zijn in het Amsterdamse food aanbod.

Georganiseerde chaos

Amsterdam heeft de meeste restaurants en verschillende keukens van heel Nederland. Toch zijn de Israëlische restaurants er nog redelijk ondervertegenwoordigd. En daar brengt BARDAK verandering in: hier geven ze een fusion draai aan traditionele gerechten uit Tel Aviv.

Voor de kenners: bardak betekent georganiseerde chaos in het Hebreeuws. En dat is precies wat BARDAK wil uitstralen.

Food uit Tel Aviv bij BARDAK Amsterdam

Streetfood uit Tel Aviv

Dat ze in Israël erg goed zijn in onze favoriete kikkererwtendip hummus, wisten we natuurlijk allang. De ene hummusbar opent na de andere. Maar BARDAK aan het Marie Heinekenplein trekt deze trend véél breder en komt met een grote variatie aan streetfood uit Tel Aviv.

Het menu bestaat voornamelijk uit vleesgerechten zoals skewers, ‘hamburgers’ gemaakt van een pitabroodje gevuld met gekruid lamsvlees, rib-eye (€ 9,-) en kebab. Maar er is ook een grote selectie aan vegetarische gerechten zoals de onmisbare falafels (€ 6,50) of vegetarische shawarma van paddenstoelen (€ 6,50). Alle gerechten zijn tussen de vijf en negen euro, hoewel de meeste hapjes lekker betaalbaar (rond de zes of zeven euro) zijn.

Bardak eten

Drankjes uit het Midden-Oosten

Ook het drankmenu is zorgvuldig uitgekozen en varieert van verrukkelijke cocktails tot aan Arak (een populaire sterkedrank uit Tel Aviv). Je kunt het bestellen met vers grapefruit sap. Gaat er geen belletje rinkelen? Het is een traditioneel alcoholisch drankje uit het Midden-Oosten. Erg sterk, just so you know. Gewoon zin in een biertje? Je kunt gelukkig kiezen uit een brede selectie speciaalbiertjes, waarvan veel Amsterdamse lokale bieren.

Alle cocktails gaan heel goed samen met de kruiden en smaken van het Midden-Oosterse eten. Een verfrissende cocktail smaakt dan eigenlijk nog lekkerder dan een bruinbiertje. Denk aan cocktails als: Solero Sour (zoals het ijsje), Granny Smith Appel Martini en Red Sangria. Alle ingrediënten zijn lekker vers en de cocktails kosten stuk voor stuk minder dan tien euro.

falafels

Meer Tel Aviv in Amsterdam

De eigenaren van BARDAK – die zelf uit Tel Aviv komen – weten wat ze doen, want het is niet de eerste horecagelegenheid die ze openen. Eerder openden ze in Amsterdam al Bar Fisk (dat ‘vis’ betekent in het Scandinavisch) waarbij het eten ook draait om de keuken uit Tel Aviv en een beetje uit Barcelona. Een mix dus.

Het adres van BARDAK:

Ferdinand Bolstraat 12
1072 LJ Amsterdam

Meer hotspots in de buurt:

Bardak - bar

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.