Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: maissoep met kokosmelk en specerijen

In de zomer zijn ze er weer: die mooie maiskolven, soms zelfs nog met de bladeren eraan vast (en dat zijn de beste!). Met die mais maak je deze heerlijke maissoep met kokosmelk. En van de kolven trekken we een geurige bouillon.

Deze maissoep met kokosmelk is geïnspireerd op een recept van website Food52, die het op hun beurt weer baseerden op een recept van Samin Nosrat. Het levert in ieder geval een geurige maissoep op. En het zelf maken van de bouillon is de moeite meer dan waard. Kost je ook maar 15 minuten, dus leuk om een keertje uit te proberen!

Maiskolven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Maissoep met kokosmelk

Breng 1,5 liter water aan de kook.

Snijd ondertussen de maiskorrels van de kolven. Dat gaat het beste in een diep bord met een theedoek erin. Zet de kolven rechtop en snijd met een scherp mes van boven naar beneden, zo dicht mogelijk op de kolf. Je merkt vanzelf tot hoe ver je kunt gaan.

Breek de kolven en doe ze bij het kokende water. Voeg de 8 takjes koriander en de afsnijdsels van de ui toe. Laat minstens 15 minuten trekken op laag vuur. Zeef de bouillon.

Verwarm de boter of olie in een soeppan op laag vuur. Bak de uien een minuut of drie, tot ze mooi zacht zijn.

Rooster ondertussen het korianderzaad en komijnzaad in een droge koekenpan tot ze geurig zijn. Plet ze daarna in een vijzel.

Voeg de specerijen toe aan de uien, samen met de kurkuma en het paprikapoeder. Laat kort meebakken en voeg dan de kokosmelk, de maiskorrels, de gehakte koriander, een snuf zout en een kwart van de bouillon toe.

Laat ongeveer 10 minuten pruttelen en voeg eventueel meer bouillon toe als de soep te dik is.

Breng de soep op smaak met zout en limoensap. Heb je nog bouillon over? De restanten kun je invriezen in zakjes.

Maissoep met kokosmelk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.