Beluga linzen met regenboogwortel en zalm

Deze Beluga linzen met regenboogwortel en zalm maken een heerlijke zomerse salade. Het is niet het meest makkelijke saladerecept, maar laat je niet afschrikken. Het resultaat mag er zijn. Door de linzen met specerijen te koken, geef je de linzen extra veel smaak mee.

Voor dit recept hebben we warm gerookte zalmfilets gebruikt, maar je kunt ook een zalmfilet bakken en erbij serveren.

Deze linzensalade is van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.

Zo maak je de Beluga linzen met regenboogwortel en zalm

Verwarm in een kookpan de koriander-, komijn- en mosterdzaadjes tot ze beginnen ploppen. Doe de knoflook erbij en laat dit ongeveer een minuutje zachtjes bakken in een beetje olijfolie.

Voeg dan de linzen en de kippen- of groentebouillon toe en breng het aan de kook. Laat de linzen ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Als ze gaar zijn, giet ze af en breng dan op smaak met een beetje peper en zout.

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze dan hiermee in hele dunne repen.

Maak een marinade door de rasp en het sap van de sinaasappel te mengen met komijnpoeder en meng de wortellinten hierin. Laat ze zolang marineren als de linzen koken.

Leg de zalmfilets op de borden en drapeer de wortelrepen erbij. Lepel de zwarte linzen erbij en garneer het gerecht met korianderblaadjes.

Meng de overgebleven (wortel)marinade met olijfolie en serveer die apart bij de salade.

Ook lekker met linzen

Reageer op artikel:
Beluga linzen met regenboogwortel en zalm
Sluiten