Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Koekjes 3 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: bacon kletskoppen

Bacon kletskoppen: need we say more? Nou, vooruit: deze koekjes hebben door de amandelen wel wat weg van florentines, maar de smaak is toch echt lekker kletskop-achtig. Er gaat ook nog maple syrup doorheen, dus dan weet je: dit is lekker!

Ze zijn heel makkelijk te maken en het duurt niet lang. Wél kunnen er maar een paar tegelijk op een bakplaat, dus je zult ze in verschillende keren moeten bakken. Maar daarna heb je dan ook een koektrommel vol. Genoeg om uit te delen aan al je vrienden (en vrienden zul je maken met deze bacon kletskoppen)!

bacon-kletskoppen
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze bacon kletskoppen

Bak eerst de bacon knapperig volgens deze truc. Dat doe je in een oven op 190 graden, gedurende 25 minuten (houd de bacon goed in de gaten, zodat ‘ie niet verbrandt!).

Laat afkoelen en zet de oven terug op 175 graden.

Meng met een mixer de boter, suiker en maple syrup tot een geheel. Voeg dan ook de bloem toe.

Het amandelschaafsel is breekbaar; meng dat er daarom voorzichtig doorheen met een spatel of pollepel. Verbrokkel de plakjes knapperige bacon tot kruim en schep die ook door het mengsel.

Deze koekjes lopen enorm uit op de bakplaat: daarom hebben ze veel ruimte nodig. Maak van het beslag bolletjes ter grootte van een euromunt (groter mag natuurlijk ook, voor grotere kletskoppen). Leg er maximaal 9 op de bakplaat, met veel ruimte ertussen.

Druk ze eventueel een beetje plat aan de bovenkant: dat helpt de koekjes alvast zodat ze mooi kunnen uitlopen.

Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar, tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen en verwijder ze van de bakplaat.

Meer koekjes recepten:

bacon-kletskoppen