Redactie
Redactie Gevogelte 10 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Maaltijdsalade met kip, bacon en geitenkaas

Culy lezer Sandra stuurde dit recept voor een heerlijke maaltijdsalade met onder andere kip, bacon, geitenkaas en een zelfgemaakte dressing in. Lekker!

maaltijdsalade met kip bacon en geitenkaas

Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip

Maaltijdsalade met kip, bacon en geitenkaas maken

Pak de geitenkaasjes in met twee plakjes bacon en maak een mengsel van de olijfolie, kruiden en één teen fijn gehakte of geperste knoflook.(Eigenlijk heb ik altijd een potje van dit mengsel staan, hoe langer het staat des te beter, lekker voor de bbq of wat dan ook.) Bestrijk de pakketjes met het mengsel.

Met de andere teen knoflook wrijf je de twee bevroren boterhammen in tot de knoflookteen op is. Meteen in grove blokjes snijden, dit gaat heel gemakkelijk als de boterham is bevroren.

Doe deze blokjes in een ovenschaal en gooi er een paar lepels van het olie mengsel over heen. Meng goed. De broodblokjes bak je in de oven op 220 graden tot lekkere knapperige croutons. En geitenkaasje doe je ook in een ovenschaaltje in de oven en die bak je tot hij mooi bruin gekleurd is.

Zelf de allerlekkerste croutons maken

Was en droog de sla, en scheur in stukken. Verdeel dit over twee borden. Snijd ook de tomaten en gerookte kipfilet in stukjes, verdeel dit over de sla. Rooster de pijnboompitjes en bak de overige plakjes bacon tot ze krokant zijn.

Prak het zachtgekookte eitje in een kommetje en voeg hier alle ingrediënten voor de dressing aan toe. Proef en breng eventueel extra op smaak indien nodig.

Wanneer de geitenkaasjes en de croutons klaar zijn, verdeel je de dressing over de borden, dan de geitenkaasjes, croutons en leg je er een half zachtgekookt eitje op. Verbrokkel de plakjes bacon boven het bord samen met de geraspte kaas, pijnboompitjes en fijngehakte basilicum.

Culy Homemade: pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.