Knapperige groenten met rosbief en kruidendressing

Culy 10 aug 2012 Diner

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze

Maak eerst de rauwkostsalade zodat deze in de dressing kan ‘marineren’. Deze salade kun je ook makkelijk voorbereiden en is tot vijf dagen houdbaar in de koelkast.

Begin met het schoonmaken en in reepjes snijden van de komkommer, paprika en wortel. De wortelreepjes en daarna de taugé even in kokend water onderdompelen zodat ze beetgaar worden. Daarna in koud water dompelen, goed laten uitlekken en samen in een grote mengkom klaarzetten.

De dressing maak je eenvoudig met de staafmixer. Deze keer van citroensap, olijfolie, peterselie, rozemarijn, knoflook, verse gember en een snufje zout en peper. Besprenkel en meng de rauwkostsalade met de dressing.

Maak drie rolletjes van rosbief met de rauwkostsalade en zet die mooi op het bord. Rondom druppel je wat van die prachtige dressing, en wat olijfjes, heerlijk! Je kunt erbij plakjes bruin stokbrood serveren met wat geraspte kaas erop, lekker gesmolten in de oven.

Voor 4 personen:

  • 12 plakjes rosbief
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • 100 gram taugé
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Verse peterselie
  • Verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse gember
  • Groene olijven
  • Snufje zout en peper uit de molen
Reageer op artikel:
Knapperige groenten met rosbief en kruidendressing
Sluiten