Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: low-budget aguachile met tonijn uit blik (ja, dat werkt!)

Tin fish lovers opgelet, want we hebben weer een superleuk recept gevonden met een vis uit blik. Deze low-budget aguachile met tonijn uit blik, vergelijkbaar met een ceviche, is jouw nieuwe favoriete snack én lichte avondmaaltijd in de zomer!

Aguachile en ceviche zijn gerechten uit Latijns-Amerika, die nog weleens met elkaar verward worden. Wat is nou precies het verschil? Bij aguachile is het de bedoeling om de vis – meestal rauw – direct te serveren. Bij ceviche wordt de vis ‘gegaard’ door het zuur van de limoen. Daarom zien we deze low-budget aguachile met tonijn uit blik ook een beetje als een low-budget ceviche, want de vis is al gaar!

Low-budget aguachile met tonijn uit blik
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Een zomers visgerecht zonder te diep in de portemonnee te kijken, dat is natuurlijk ideaal. Weten wat voor creatieve gerechten je nog meer kunt maken met vis uit blik, lees dan eens dit artikel. Daar vertellen we je namelijk meer.

Zo maak je een low-budget aguachile met tonijn uit blik

  1. Doe het limoensap in een blender samen met de rest van de ingrediënten voor de saus. Blend tot de ingrediënten goed zijn gemengd en je een gladde saus hebt. Proef op peper en zout en voeg meer toe indien nodig. Is de saus van de aguachile te pittig? Voeg dan extra limoensap toe.
  2. Voeg de uitgelekte tonijn toe aan een grote kom en snijd alle groenten fijn. Voeg de groente ook toe aan de kom.
  3. Giet de saus van de augachile in de kom en schep het geheel goed om.
  4. Verwarm taco’s of tostadas. Je kunt ook taco’s bakken in wat olijfolie, om zo zelf tostadas te maken.
  5. Besmeer de tostadas met sour cream en mayonaise en beleg eventueel met avocado. Leg daarboven op de low-budget aguachile en serveer direct.
Low-budget aguachile met tonijn uit blik
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer low-bugdet recepten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.