Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Lintnoedels met lamsschenkel in geurige bouillon van Nigella Lawson

Bij het zien van Nigella Lawson’s lintnoedels met lamsschenkel begonnen we meteen te watertanden. Het recept voor deze heerlijke kom met comfort food is afkomstig uit haar nieuwe kookboek, getiteld Koken, eten, leven. Volgens Yotam Ottolenghi is het misschien wel het beste kookboek van het jaar.

De nieuwe Nigella

Nu kwam Koken, eten, leven nog op de drempel van 2020 uit, maar ook in 2021 verlangen we gretig naar het comfort, het plezier en de heerlijke manier van schrijven waarmee Nigella ons altijd weer weet te behagen. We liggen – ook nu weer – aan haar culinaire voeten in adoratie.

Voor haar nieuwe boek Koken, eten, leven schreef ze weer fantastische verhalen op over koken en eten en geeft ze ons 100 nieuwe recepten ter inspiratie. Zoals deze lintnoedels met lamsschenkel.

Fun fact: in het boek vind je ook een hoofdstuk over onze Nederlandse oliebollen en appelflappen, waar Nigella naar eigen zeggen dol op is. Wie had dat gedacht?

Lintnoedels met lamsschenkel
Bron: Koken, eten, leven van Nigella Lawson

Lintnoedels met lamsschenkel in geurige bouillon

1. Verwarm de oven voor op 150°C/hetelucht 130°C. Schenk het water in een kleine braadpan met goedsluitend deksel (ik gebruik er een met een diameter van 20 cm) en los de gochujangpasta daarin al roerend op; voeg dan het zout, het piment, het komijnzaad en de steranijs toe. Leg de lamsschenkel in de pan en zet die op matig vuur.
2. Snijd de gember in plakjes en leg die ook in de pan. Schrap de wortel (naar keuze) en snijd hem in vieren; kneus de tenen knoflook met de platte kant van een breed mes en snijd de sjalotjes doormidden; het is niet nodig ze te pellen, sterker nog, ik pel of schrap niets. Als alles in de pan zit, moet de lamsschenkel net onderstaan; voeg zo nodig wat extra water toe.
3. Leg zodra alles kookt het deksel op de pan en stoof het vlees 2 1/2 uur in de oven, waarna het zo mals moet zijn dat het bijna van het bot valt.
4. Leg de lamsschenkel met een tang in een vrij grote schaal en zeef de vloeistof erboven. Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast.
5. Verwijder de dag erna het gestolde vet. Trek het vlees in stukjes (niet te fijn, je wilt geen draderig vlees), doe het in een kleine pan en giet het vocht erover. Breng in een andere pan, waarin de pasta en de savooiekool passen, water aan de kook.
6. Snijd de savooiekool in reepjes. Zout het water zodra het kookt. Zet het vuur onder de pan met lamsvlees en bouillon heel laag aan zodat ze langzaam warm worden, hoewel ze gloeiendheet moeten zijn als de pasta en de kool gaar zijn.
7. Doe de pappardelle in het kokende gezouten water en roer 3 minuten voor het eind van de kooktijd (kijk op de verpakking voor aanwijzingen) de kool er goed door. Giet de kool en pasta af en verdeel ze over twee noedelkommen.
8. Haal met een schuimspaan het hete lamsvlees uit de pan en verdeel het over de twee kommen; schep dan de bouillon erop. Als je wat van de crispy chilli in oil hebt, doe dan 1 theelepel in elke kom en breng beide kommen naar de tafel; en vergeet niet terug te gaan om de crispy chilli in oil te halen zodat je tijdens het eten meer kunt toevoegen.
Koken eten leven - Nigella Lawson

Koken, eten, leven – Ingrediënten, recepten en verhalen van Nigella Lawson (Atlas Contact) is te koop voor € 29,99. 

Meer recepten van Nigella Lawson:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.