Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste cocktails met limoncello

Limoncello is altijd een goed idee, maar puur is ‘t soms nog best een klap in je gezicht. Daarbij ga je er geen heel longdrinkglas van opdrinken. Daarom gingen we op zoek naar de lekkerste cocktails met limoncello. Wat blijkt? Die knalgele drank leent zich prima om te mixen.

Cocktailshaker klaar? Shaken maar!

De lekkerste cocktails met limoncello

Want waarom zou je ‘t puur drinken als het nóg beter kan?

Limoncello spritz

De Aperol spritz ken je vast. En na al die zomers pronken met dat oranje drankje, is het tijd voor een nieuw zomerdrankje. Wij presenteren u een van de lekkerste cocktails met limoncello: de limoncello spritz. Ruil die oranje drank in voor de gele en volg verder hetzelfde recept. Stúk frisser, wel ietsje sterker. Je kunt er daarom voor kiezen om de prosecco te minderen en aan te lengen met spa rood of groen. Maar dat is maar net wat je zelf wil natuurlijk!

Amalfitana

Amalfitana is de Italiaanse variant op mojito. Het is een redelijk onbekende cocktail met limoncello, maar lekker dat ‘ie is! De munt ruilen we in voor basilicum, dat we daarna overgieten met 45 ml gin en 15 ml limoncello. Hierna citroensap van één citroen en 15 ml suikersiroop. Goed shaken en jouw Amalfitana is klaar! Vind je ‘m te sterk, doe er dan nog wat tonic bij.

Sorrentino

Dol op Negroni maar zin in iets zomers? De Sorrentino wordt jouw ding. Doe rode vermouth, campari en limoncello in een tumbler met wat ijs en roer de boel goed door. Top het af met een beetje spa rood om deze alcoholbom íéts toegankelijker te maken en jouw Sorrentino is geboren.

Limoncello sangria

Tussen ‘t rijtje cocktails met limoncello mag een sangriavariant natuurlijk niet ontbreken. Want als er íéts zomer is, dan is het sangria. Én limoncello. Hoe je dat maakt? Mix 40 ml limoncello met ongeveer 100 ml prosecco, rosé cava of champagne. Voeg er wat aardbeien of ander lekker fruit aan toe en jouw limoncello sangria is klaar.

Limoncello martini

Fan van een martini maar zin in iets nieuws? Maak je martini eens met limoncello. En dat is kinderspel: je mengt enkel de gin met limoncello en wat citroensap. Even goed roeren of shaken met ijs en schenk ‘m in een mooi glas. Waar een martini vaak wordt gegarneerd met olijven, kun je in dit geval gesuikerde citroenschijfjes gebruiken of basilicumblaadjes. Want olijven en citroen zijn een combi die we (uit ervaring) niet per se aanraden.

10 x de lekkerste cocktails met tequila

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.