Redactie
Redactie Eieren 31 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Lekker én weinig afwas: zo maak je een omelet in je magnetron

Op de blog Can you stay for dinner vonden we dit superslimme idee om je omelet te maken in de magnetron. Lekker snel en geen afwas!

Vet een kom in met een dun laagje zonnebloemolie. Het handigst is het naar ons idee wanneer je een stukje keukenpapier dipt in de olie en het hiermee invet.

Breek de eieren in de kom en giet er een scheutje melk bij. Breng op smaak met peper en zout en kluts de eitjes los met een vork.

Maak een stuk keukenpapier licht vochtig en bedek het bakje ermee. Zet de kom in de magnetron en “bak” de omelet in 90 seconden op 70% van de maximale capaciteit. Gooi het keukenpapier weg en je hebt een perfect gevormde omelet, ideaal op een bolletje of tussen een heerlijke bagel, jum!

* Houd je meer van een ‘baveuse’ omeletje (nog een beetje zacht in het midden), dan is dit niet de methode voor jou.

LES0003LES0001LES0002

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.